Над 300 деца от детските градини участваха в турнира за купа “Тигрите”
Над 300 деца от детски градини в София взеха участие във футболния турнир за Купа “Тигрите”. Надпреварата се организира за 6-а поредна година от треньора Велико Златаров и е част от Националната кампания на Министерство на физическото възпитание и спорта и Българския спорт
Победителката от нашия фотоконкурс на тема „Витоша през пролетта”
На 10 май “Витоша ски” АД – организатор на фотоконкурса “Аз обичам Витоша”, награди  с премия от 1000 лева г-жа Карела Майнхард . Тя стана победител във втория етап на конкурса – “Витоша през пролетта”. “Планините са моята голяма любов. От 5-6 години насам всеки уикенд с
Съдът се произнесе в полза на проекта на Витоша ски
Днес, 30 април 2010 г., Върховния административен съд уважи мотивите на „Витоша ски” и върна решението на Министрество на околната среда и водите, което спираше изпълнението на проекта за модернизация на ски и туристическа зона Алеко. Миналата есен МОСВ отхвърли положителн
Победителката във фотоконкурса “Витоша през зимата” бе наградена с парична премия
На 9 април, бе наградена г-жа Снежина Миронова, победителката в първия етап на  фотоконкурса „Аз обичам Витоша” за авторска снимка на тема “Витоша през зимата”. Организаторите на конкурса “Витоша ски” АД връчиха премия от 1000 лева. Фотографията на Снежина Миронова “Черн
Финалното състезание от втория проект “Научи се да караш ски” се проведе на 26 март
Най-добрите 10 момичета и 10 момчета спечелиха 7дневно безплатно посещение в Банско Финалното състезание от второто поредно издание на проекта “Научи се да караш ски” на Българска федерация ски се проведе на 26 март 2010 г пред хижа Алеко на Витоша. Стартът на надпреварата

Кой изряза гората около алеко преди няколко години?

Кой изряза гората около алеко преди няколко години?

Мнениеот be4 » Вто Юли 27, 2010 11:59 am

Кажете господа еколози,кой изряза гората преди 3 години около алеко? Кажете и каде бяхте тогава? Защо не направихте нещо а? А в това време сега пак се реже около пътното и по пътя за алеко или не сте обърнали внимание? Всекяка събота и неделя има камиони и коне и си искарват бая дървета ама кой и закаде? И нито един зелен(чук) няма
be4

Re: Кой изряза гората около алеко преди няколко години?

Мнениеот Скиора » Чет Юли 29, 2010 9:47 am

Хора, вземете малко да се образовате.
Гората олколо Алеко се изряза с цел санитарна сеч за да се спре корояда, който тормози Витоша от години. Който се появи там след смерча в местността Бистришко бранище и намесата на многоуважаваните от мен еколози, които не позволиха да се премахнат мъртвите дървета тогава.
Тази сеч няма нищо общо с писти и други неща. Корояда, така или иначе не го спряха, защото вече беше късно. Гората там си отива. И дали ще я изсечат сега или след 5 години, тя си е за подпалки така или иначе. Тази гора горе ще тежи на съвестта на кухите екологични кратуни.
Скиора

Мнениеот be4 » Пон Авг 02, 2010 3:41 pm

за съжаление същите тези кухи кратуни ги нямаше когато наистина имаше за какво да са на витоша. Явно тогава е имало някаква причина та да не са там и да протестират.Ако оправданието е,че е санитарна сеч мога да кажа само,че там около писта витошко лале имаше много здрави дървета и няма за мен поне логично обяснение за изрязването им? Това си е едно чисто и ненаказано престъпление.А тези бездарници от парка незнам с какви очи излизат с изявления,че щели да се режат дървета?!!! Каде дървета бе,то ги няма и тъпото обяснение с корояда пак не ми харесва лично на мен заради бройката на здравите дървета(а там са може би 1000ди здрави дървета-бяха). Поне да си направят труда от парка да го залесят ама и това не правят.По-проекта виждам,че ще има писта там и се надявам от тази фирма да позасади малко дървета поне между пистите,че парка май е само дружество за изнудване и пресконференций!!!
be4

Мнениеот bodemiller » Вто Авг 24, 2010 3:08 pm

Ако смятате, че някъде се извършва незаконна сеч, подайте сигнал:

http://spasigorata.net/

А доколкото аз знам, самата писта `Витошко лале` е изградена незаконно чрез сеч в резервата още навремето.
За борбата с корояда досега няма ясно установена практика никъде по света - някъде има препоръки за сеч и изнасяне на дървесината от болни дървета, а другаде е точно за обратното. Да не говорим, че `Бистришко бранище` е биосферен резерват и там човешка намеса е недопустима. В резервата гората се възстановява сама, а на другите засегнати места на Витоша, доколкото знам, се извъшрват залесявания, повечето от които с доброволен труд и външно спонсориране (за закупуване на фиданките).
Иначе досега не съм видял от `Витоша ски` да са взели участие по някакъв начин в каквото и да било залесяване на Витоша, а точно обратното - разрушаваха природни феномени като каменните реки и то чрез забранен взривен способ.
bodemiller

Мнениеот be4 » Нед Авг 29, 2010 2:03 pm

Е то се вижда колко сте залесили-браво. Изнесени са здравите дървета около лале а сухите си седят между тревата.Очи немате ли вие? Безсрамници сте всичките и се наричате еколози! Има хора в франция,австрия.германия и кадето щете ходете ги питайте как се пази гората? Не виждам какъв парк като всеки си прави каквото иска.
be4

Назад към Проект за обновяване на туристическа, спортна и ски зона “Алеко"